ook Partner worden?

U zoekt innovatieve bouwstenen waarmee u als partner elke standaard- of unieke ICT uitdaging kan tackelen? Samen met RoutIT
bent u in staat een dienst op maat
te leveren aan uw klanten.

MEER INFORMATIE
u zoekt een partner?

U zoekt een vertrouwde partner, lokale support, en innovatieve kostenbesparende diensten?

MEER INFORMATIE

Veilig mobiel internet op het netwerk van KPN

RoutIT legt u graag uit welke maatregelen KPN neemt om de veiligheid en betrouwbaarheid van het mobiele netwerk te waarborgen. Hierdoor kunt u als partner of klant onbezorgd mobiel internetten.

 • Beveiliging van de internetverbinding en randapparatuur
  Voor inkomend verkeer bij mobiele diensten maakt KPN gebruik van een firewall. Deze voorkomt dat derden zonder toestemming data naar uw mobiele aansluiting kunnen sturen. Ook houdt de firewall overige bedreigingen vanaf het internet tegen.Daarnaast biedt RoutIT een Mobile Interconnect dienst voor toegang tot het bedrijfsnetwerk.
 • Bescherming tegen een Distributed Denial-of-Service (DDoS) aanval
  Indien er een DDoS-aanval plaatsvindt op het KPN netwerk, grijpt KPN in door dit verkeer te onderscheppen en te blokkeren. Hiermee beschermt KPN zijn netwerk en vermindert hierdoor het risico op grootschalige dienstonderbreking voor alle klanten.
 • Tegengaan van ongevraagde berichten (spambestrijding)
  Als mobiele klant op het KPN netwerk beschikt u over de mogelijkheid om mail te versturen vanuit uw account op uw smartphone. KPN zorgt voor aflevering van uw mail, ontdaan van spam. Dit doet KPN voor de mailservers van ruim 200 internet service providers.Uitgaand e-mailverkeer naar de KPN SMTP server is niet geblokkeerd, tenzij spam of misbruik wordt gedetecteerd door KPN. Hier geldt dat KPN -net als bij een DDoS-aanval –ingrijpt door verkeer te onderscheppen en blokkeren.
 • Congestie in het netwerk
  Indien er een hoge piek in het internetverkeer optreedt of er een storing is in (een deel van) het netwerk, kan het voorkomen dat (lokaal) congestie ontstaat. Voor mobiele diensten is naast data en spraak ook signalering nodig. Signalering maakt de verbinding mogelijk en gaat daarom voor op gebruikersverkeer (data en spraak). Binnen het internetverkeer maakt KPN geen onderscheid in verkeersstromen.
 • Internationale standaarden
  Het netwerk van KPN is ingericht volgens de geldende internationale technische standaarden. Dit houdt in dat spraak (telefonie) en  signalering (noodzakelijke uitwisseling van gegevens tussen het netwerk en apparaat om de dienst mogelijk te maken, incl. SMS) iets anders worden behandeld dan data dienstverlening (internet).U vindt deze internationale standaarden op o.a. onderstaande websites:

  GSMA: http://www.gsma.com/technicalprojects/technical-programme
  ETSI  en het 3G Partnering Program (3GPP): http://www.etsi.org/about/our-global-role/3gpp

  In het GSM (‘2G’) radionetwerk betekent dit dat er in het radionetwerk tijdsloten worden toegewezen aan signalering, spraak en data. In het UMTS (’3G’) en het LTE (‘4G’) radionetwerk betekent dit dat spraak in een andere Quality of Service (QoS) klasse wordt ingedeeld dan data (ETSI 3GPP TS 23.107).De capaciteit van het netwerk wordt altijd verdeeld onder de gebruikers die het netwerk gelijktijdig gebruiken. KPN bepaalt de noodzakelijke capaciteit van het mobiele netwerk op basis van het verwachte gebruik. Dit wordt bepaald aan de hand van het verwachte aantal gebruikers en verkeerstrends. Capaciteitsuitbreiding wordt tijdig gestart binnen de capaciteits- en planningsrichtlijnen.

Tot slot zorgt KPN voor uitvoering van wettelijke maatregelen, zoals het instellen van datalimieten bij dataroaming en de uitvoering van gerechtelijke bevelen.

RoutIT en KPN zullen de toegang tot bepaalde sites nooit blokkeren, tenzij een gerechtelijk bevel hen daartoe dwingt.